Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Monday, May 11, 2015

Tak sempat nak balik kampung

Mangsa yang tersepit berjaya dikeluarkan anggota bomba.
KUALA SELANGOR, 8 MEI - Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kuala Selangor masih giat mencari saksi kejadian kemalangan maut di KM13 Jalan Kuala Selangor-Kuala Lumpur berhampiran Bukit Rotan.

Dalam kejadian pada 30 April lalu, mangsa yang juga seorang penunggang motosikal dipercayai dalam perjalanan pulang ke kampung halamannya di Bestari Jaya sempena cuti umum.

Bagaimanapun, mangsa, Muhd Ilyas Mohd Rashid, 22, meninggal dunia selepas dua jam mendapat rawatan di Hospital Sungai Buloh akibat kecederaan parah.

Sumber berkata, mangsa dalam perjalanan dari arah Kuala Lumpur menghala ke Kuala Selangor dalam kejadian kira-kira jam 9.30 malam sebelum bertembung dengan sebuah kenderaan.

“Kenderaan jenis Perodua Kelisa itu dikatakan datang dari arah bertentangan dan akibat pelanggaran itu, mangsa tersepit di bahagian depan sebelum berjaya dikeluarkan anggota bomba.

“Mangsa dikejarkan ke Hospital Sungai Sungai Buloh sebelum disahkan meninggal dunia pada jam 1145 malam manakala pemandu kereta dirawat di hospital sama.

“Pemandu kereta pula dipercayai masih koma sehingga kini,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Selangor, Superintendan Muhd Taib Ahmad mengesahkan pihaknya menerima laporan kejadian kemalangan terbabit dan kes masih disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Orang ramai yang menyaksikan kejadian terbabit diminta tampil ke balai polis berhampiran atau menemui Pegawai Penyiasat Trafik IPD Kuala Selangor, Inspektor Mohamad Elme Othman untuk maklumat lanjut.
Sumber : http://www.sinarharian.com.my/edisi/selangor-kl/tak-sempat-nak-balik-kampung-1.387999

No comments: