Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Thursday, August 14, 2008

Harapan turun harga minyak cerah

KUALA LUMPUR - Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi hari ini meletakkan harapan cerah untuk menurunkan harga minyak di pasaran tempatan berdasarkan purata harga bulan ini yang semakin kurang.

Perdana Menteri berkata, sekalipun harga rendah, kerajaan tetap akan mengekalkan subsidi minyak sebanyak 30 sen.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan Kongres Penjaja dan Peniaga Kecil Melayu Wilayah Persekutuan, di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini.
JanaWangRapid.com

Taklimat Berhubung Perkhidmatan e-LODGEMENT SSM - DPMMS

DEWAN PERNIAGAAN MELAYU MALAYSIA
NEGERI SELANGOR D. E.

AJK DPMMS
AJK BIRO-BIRO DPMMS
AHLI-AHLI DPMMS
AHLI-AHLI GAPUMS
INDIVIDU PERSEORANGAN

Dewan Muda Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Negeri Selangor dengan kerjasama Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) akan mengadakan taklimat berhubung perkhidmatan e-LODGEMENT SSM.
Tarikh : 15hb. Ogos 2008
Masa : 3.00 petang
Tempat : Dewan Seminar dan Latihan DPMMS
Bayaran : PERCUMA
Objektif perlaksanaan program ini adalah untuk memberi penerangan dan penjelasan kepada peserta tentang produk e-Perkhidmatan SSM, faedah dan penggunaannya sepertimana yang diperuntukan di bawah undang-undang yang dikuatkuasakan oleh SSM.

Disamping itu juga, taklimat ini juga akan memberi penerangan tentang kesahihan pengeluaran Sijil Pendaftaran Perniagaan dan Sijil Pemerbadanan Syarikat yang dicetak sendiri terutamanya oleh komuniti peniaga melalui e-Perkhidmatan SSM, Perkara ini penting bagi mengelakkan kekeliruan dan kesangsian terhadap taraf sahlaku sijil-sijil berkenaan.