Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Thursday, February 5, 2009

Awas!! Komik bahaya - Malaysiakini

Orang Kristian sentiasa cuba memesongkan akidah umat Islam dengan pelbagai cara yang halus. Di bawah ialah buku atau komik yang berbahasa Malaysia yang sekali pandang umpama komik biasa.

Apa yang mengejutkan ialah buku ini bukan sekadar buku komik bergambar untuk bacaan kanak-kanak. Apa yang jelas dalam buku ini adalah bercanggah dengan akidah kita sebagai umat Islam.

Menurut email yang diterima, buku ini telah diedarkan oleh pihak tertentu di sekitar Bukit Bintang, di mana teman saya memperolehinya secara tidak sengaja (diedarkan dalam raga motorsikal).

Apa yang membimbangkan kita ialah sasaran buku-buku ini diedarkan adalah untuk kanak-kanak. Buku ini diterbitkan di Indonesia tetapi menggunakan Bahasa Malaysia yang jelas bertujuan memesongkan akidah kanak-kanak Muslim.

Selain komik jahanam seperti ini, ibu bapa dinasihatkan supaya sentiasa memantau juga komik-komik bacaan kanak-kanak yang di alih bahasa dari luar negara seperti Naruto, Doraemon dan sebagainya yang berlambak berada di pasaran . Selain sususan bahasa yang berterabur ditakuti anak-anak kita yang belum berapa faham terikut dengan kepercayaan penulis komik tersebut.

Harap artikel ini disebarkan untuk makluman Saudara Islam kita.

Muka hadapan komik

Ayat-ayat yang bercanggah dengan Islam.
Jagalah anak-anak kita!

Sumber artikel - isuhangat.blogspot.com

Gambar peritiwa politik di Perak - Malaysiakini

RASMI... Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi (kiri) dan Menteri Besar, Perak Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin pada perasmian Model Ladang Padi Sime Darby Plantations di Ladang Tali Ayer di Bagan Serai pagi tadi. Mohamad Nizar, yang mengetuai kerajaan Pakatan Rakyat di Perak, hari ini telah dititahkan supaya meletakkan jawatannya itu oleh Sultan Perak.

DATUK Seri Najib Razak mengumumkan Adun PKR Behrang, Jamaluddin Mohd Radzi (kanan), Adun Changkat Jering, Kapten (B) Mohd Osman Jailu (dua kanan) dan Adun DAP Jelapang, Hee Yit Foong yang memaklumkan kepada Sultan Perak mereka telah keluar parti manakala Adun Bota, Datuk Nasarudin Hashim (dua kiri) kembali kepada Umno. Pengumuman dibuat di pejabat Timbalan Perdana Menteri di Putrajaya.

TIMBALAN Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak (tengah) yang juga Pengerusi Barisan Nasional (BN) Perak bersama-sama dengan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Perak pada sidang media di pejabatnya di Putrajaya, semalam selepas empat Adun dari parti pembangkang mengumumkan keluar dari parti masing-masing.

TIMBALAN Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak mengadakan sidang akhbar selepas mengadap Sultan Perak di Istana Kinta, Ipoh pagi tadi untuk memaklumkan mengenai pembentukan kerajaan baru di Bangunan Umno Perak. Turut sama, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi (kiri) serta wakil rakyat Barisan Nasional (BN) Perak.

DATUK Ngeh Koo Ham (barisan depan, tiga dari kiri) bersama Leong Cheok Keng dan Speaker Negeri Perak, V Sivakumar (tengah) memfail saman di Mahkamah Tinggi Ipoh, bagi mengisytiharkan tiga kerusi negeri sebagai kosong. Turut serta Ahli Dewan Undangan Negeri dan penyokong.

MENTERI Besar Perak, Datuk Mohamad Nizar Jamaluddin melambaikan tangan kepada wartawan ketika keluar dari Istana Kinta selepas mengadap Sultan Perak Sultan Azlan Shah.

KERETA rasmi digunakan oleh Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin semalam ketika menuju ke Istana Kinta di Ipoh.

ADUN Pangkor, Datuk Dr Zamry Abdul Kadir, dinamakan sebagai Menteri Besar Perak yang baru oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi di Pangkalan TUDM, Subang sekembali mengadap Sultan Perak, petang tadi.

Dr Zamby MB baru Perak - Malaysiakini

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Pangkur, Datuk Dr Zambry Abd Kadir, 47, telah dipilih sebagai menteri besar baru Perak.

Pengumuman itu dibuat oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi malam ini, sejurus tiba dari Perak di Pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Subang.

Dr Zambry yang juga ketua Umno bahagian Lumut itu memang disebut-sebut bakal dipilih sebagai pengganti Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin kerana ketokohannya serta taraf pendidikan tinggi yang dimilikinya.

Berkelulusan PhD dalam bidang politik, beliau sebelum ini pensyarah di Universiti Islam Antarabangsa (UIA).

Dr Zambry - yang pernah ditahan bawah Akta Keselamatan Negeri (ISA) dalam krisis susulan pemecatan Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 1998 - dijadual mengangkat sumpah di Istana Iskandariah jam 3.30 petang esok.

Perdana menteri berkata, Sultan Azlan Shah telah memperkenan pemilihan ambry sebagai Menteri Besar.

Barisan exconya akan mengangkat sumpah Selasa depan.

Nizar tegas tidak undur, MB baru esok - Malaysiakini

Difahamkan majlis angkat sumpah menteri besar BN dan barisan exconya akan berlangsung esok.

Pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat yang sedang berkubu di kediaman rasmi menteri besar menyatakan, mereka tetap mengadakan perhimpunan besar di lokasi tersebut seperti dirancang walaupun diberikan amaran oleh polis.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan tengah hari tadi berkata polis tidak akan bertolak ansur terhadap mereka yang mengadakan sebarang perhimpunan di negeri itu.

Sebelum itu Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin mengutuskan surat rasmi kepada istana Perak, menjelaskan sebab beliau tidak melepaskan jawatan sebagai menteri besar Perak.

Beliau juga menjelaskan barisan pemimpin Pakatan Rakyat "sebulat suara" meminta beliau tidak meletakkan jawatan sehingga krisis sekarang "diputuskan oleh mahkamah atau Dewan Undangan Negeri."

PM keluar dari Istana Kinta jam 6.25 petang - Malaysiakini

Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi keluar dari Istana Kinta, jam 6.25 petang selepas mengetuai 28 Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) BN Perak menghadap Sultan Perak, Sultan Azlan Shah.

Perdana Menteri masuk ke istana jam 5.47 petang tadi bagi membincangkan pembentukan kerajaan negeri yang baru.

PM, Adun BN masuk menghadap Sultan Perak jam 5.47 petang - Malaysiakini

Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan semua Adun Barisan Nasional (BN) Perak memasuki Istana Kinta sebentar tadi untuk menghadap Sultan Perak bagi mendapat perkenan membentuk kerajaan baru Perak.

Nizar mohon sekali lagi jumpa Sultan Perak - Malaysiakini

RASMI... Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi (kiri) dan Menteri Besar, Perak Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin pada perasmian Model Ladang Padi Sime Darby Plantations di Ladang Tali Ayer di Bagan Serai pagi tadi. Mohamad Nizar, yang mengetuai kerajaan Pakatan Rakyat di Perak, hari ini telah dititahkan supaya meletakkan jawatannya itu oleh Sultan Perak.
Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin dan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim akan memohon untuk menghadap Sultan Perak untuk membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak.

Bercakap dalam sidang akhbar di kediamannya selepas lebih sejam mengadakan mesyuarat tergempar Pakatan Rakyat, Mohammad Nizar berkata, beliau masih Menteri Besar yang sah walaupun Sultan Azlan Shah menitahkannya meletakkan jawatan.
"Saya dan Anwar akan meminta menghadap Tuanku Sultan lagi untuk bubar DUN atau mengadakan sidang khas untuk mengadakan undi tidak percaya terhadap kerajaan baru," katanya.

PM menuju istana.. - Malaysiakini

Perdana menteri dijangka tiba di Istana Kinta, IPoh tidak lama lagi, dipercayai untuk majlis angkat sumpah menteri besar baru.

Timbalan perdana menteri dan barisan wakil rakyat BN dilaporkan sudah berada di istana berkenaan.

Polis nafi ambil alih SUK, pejabat MB, Exco - Malaysiakini

Polis menafikan dakwaan mengambil alih bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) yang menempatkan pejabat Menteri Besar dan Exco, sebaliknya hanya mengadakan kawalan keselamatan bagi memastikan tiada kejadian tidak diingini berlaku.

Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Azisman Alias, pihaknya meningkatkan kawalan di jalan utama ke bangunan SUK berikutan perkembangan semasa di negeri itu.

DUN tidak dibubar, Nizar diminta letak jawatan - Malaysiakini

Sultan Perak, Sultan Azlan Shah hari ini tidak berkenan membubarkan Dewan Undangan Negeri Perak, menurut kenyataan Pejabat Sultan Perak hari ini.

Sebaliknya, baginda telah menitahkan Datuk Seri MohaMmad Nizar Jamaluddin supaya meletak jawatan sebagai Menteri Besar Perak berkuatkuasa serta merta dan jika tidak, jawatan itu dianggap dikosongkan. - mStar

PM dijadual menghadap Sultan Perak 6 petang ini - Malaysiakini

Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dijadual menghadap Sultan Perak, Sultan Azlan Shah di Istana Kinta, Ipoh, jam 6 petang ini.

Ia dipercayai berhubung pembentukan kerajaan baru yang dicadangkan Barisan Nasional (BN) di Perak selepas Timbalannya, Datuk Seri Najib Razak turut menghadap Sultan Perak, pagi tadi.