Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Sunday, July 27, 2008

Gambar 'lucah' di siaran Astro?

Oleh : Eina Reina

26/7/2008 - DUA hari lepas saya terserempak dengan satu cerita channel astro yang memaparkan kisah orang asli di luar negara. Apa yang mengejutkan saya siaran itu memaparkan wanita tanpa baju secara terang dan jelas.

Siaran tu rasanya dalam satu jam. Memang tak ada tapis-tapis langsung. Amat memalukan dan lebih sakit hati, org-orang lelaki dirumah sampai tak berkelip mata tengok. Suruh tukar channel lain baru tukar.

Kenapa tak ada orang bising-bising pasal ni? Tak ada ke orang tapis siaran macam tu? Selama sejam seolah-olah penonton dihidangkan dengan filem lucah secara percuma.

Kalau artis pakai seksi ramai orang bising tapi ini bukan seksi tapi dah kira tahap bogel. Tolonglah siapa-siapa yang prihatin buatlah sesuatu. - mStar

Guru antara ratu pondan ditahan

AMBIL KETERANGAN - Dua antara 16 peserta ratu cantik pondan yang ditahan di sebuah resort terkemuka di Telong, Bachok, malam kelmarin.
Oleh : Haspaizi Mohd Zain
BACHOK Seorang guru antara 16 peserta ratu cantik pondan ditahan penguat kuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Kelantan (JHEAIK), di sebuah resort terkemuka di Telong, di sini, malam kelmarin.

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Penguat Kuasa JHEAIK, Mohd Abdul Aziz Mohd Nor, berkata pondan yang berusia antara 20 hingga 30 tahun itu ditahan kira-kira jam 9 malam ketika sedang beraksi dengan pakaian wanita seperti gaun malam, kebaya dan pakaian mandi di sebuah dewan di resort itu.

"Tiga lagi peserta berjaya melepaskan diri dengan terjun ke sungai berdekatan, manakala yang ditahan dibawa ke pejabat JHEAIK di Kota Bharu untuk siasatan lanjut," katanya.

Beliau berkata, guru berkenaan bertugas di sebuah sekolah rendah di daerah ini.

"Guru yang bertugas di sebuah sekolah rendah di daerah ini itu dibawa ke pejabat JHEAIK di Balai Islam, Lundang, Kota Bharu bersama 15 pondan lain untuk diambil keterangan," katanya.

Mohd Abdul Aziz berkata, ketika serbuan dilakukan, semua pondan itu berpakaian wanita seperti gaun malam, kebaya, kasual dan pakaian mandi.

"Ketika serbuan dilakukan, ada kira-kira 300 tetamu menyaksikan pertandingan itu dan difahamkan mereka yang ingin menyertai pertandingan itu dikenakan bayaran RM38," katanya.

Beliau berkata, dianggarkan 50 pondan menyertai pertandingan itu tetapi sebahagiannya berjaya melarikan diri selepas menyedari kehadiran penguat kuasa agama itu.
Click here!

Dunia Glamour Punya Cerita

Datin Ezurin
Dia dulu model and pernah juga la berlakon dalam satu drama with Faizal Yusof tapi tak ingat la tajuk apa.Antara iklan yg pernah dia jadi model is MAA insuranse.

Hubby dia Tengku Yaccob owner of MAA insuranse and antara 10 orang terkaya dia Malaysia tahun lepas.Tengku Yaccob ni anak kepada Tengku Abdullah-Melewar Group big boss.

NAmer die Datin Ezurin