Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Sunday, March 15, 2009

Budak Melayu pakai salib.? - Malaysiakini

NAUZUBILLAH ANAK SIAPAKAH INI?

Sedih melihat gambar budak Melayu yang jahil ni. Bermegah bergambar dengan loket salib di dada. Di dinding belakangnya terpampang khat tulisan Allah.

Mungkin benar orang Islam tiada kekuatan jatidiri, mudah sangat terpengaruh dengan budaya asing. Semasa saya di asrama dahulu ada juga budak Melayu Melaka yang memakai loket salib walau pun dia mengaku masih Islam. Pakai salib hanya untuk berfesyen dan kononnya orang Serani. Last-last kena sound dengan senior, menggigil lutut.

Ya Allah, jauhikanlah kami dari tipu daya syaitan, matikanlah kami dalam Islam. Semoga budak ni bertaubat nasuha dan kembali kepada ajaran Islam.

Sumber artikel - isuhangat.blogspot.com

3 comments:

Topengperak_Xinwugi® said...

Salam sedare... budak dalam gambar dekat atas tu bukan budak Islam. tu budah sabah/sarawak yang memang dari asal beragama kristian.

gambar tu diambil dirumah kawannya yang beragama Islam.

harap dapat info sebenar sebelum publish apa-apa yang kontroversi.

Panglima Perang Cyber said...

Makluman :

Semua blogger yang siar logo BPN diminta tanpa paksaan untuk memerika beberapa perkara di bawah ini :

- Logo mesti berada di bahagian atas blog

- List ahli Bpn tidak bercampur dengan bukan ahli dan sentiasa dikemaskini berdasarkan list bpn saya.

- Chatroll dipasang di blog

- Resolusi terkini mestilah disiarkan di blog masing masing.Selain itu BPN juga berharap agar semua dapat mengaktifkan Yahoo Messenger masing masing dan telah pun add YM Panglima bagi urusan perang siber dan juga apa apa sebaran am BPN yang terkini.

Etika Blogger BPN akan dibuat atas permintaan sahabat BPN demi memastikan BPN terus gagah dan kukuh dari semasa ke semasa.

Kegagalan mematuhi Etika BPN akan menimbulkan masalah dan akan dikenakan tindakan sewajarnya seperti digantung atau dibuang keahlian.

Sebarang kekeliruan atau persoalan boleh dinyatakan kepada saya menerusi email atau YM.

Sekian,


SATU SUARA SATU ARAH SATU AKIDAH


yang benar,

Panglima Perang Cyber
http://penembak-tepat.blogspot.com

Ahad 15 Mac 2009

safriani said...

kalo untuk hal yang begituan diharapkan pendidikan agama sedini mungkin diajarkan di keluarga aga anak-anak dapat memahami islam yang sesungguhnya.