Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast Hapuskan Kekejaman Hapuskan Kekejaman Hapuskan Kekejaman
Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Tuesday, May 20, 2008

Ibu negara dilanda gegaran


SEBUAH jentera bomba dan penyelamat dihantar ke sebuah apartmen di Jalan Pudu Ulu selepas ada kesan gegaran.
Kosmo - Beberapa lokasi di ibu negara dan Melaka dikesan mengalami gegaran berikutan gempa bumi yang melanda Sumatera Utara pada pukul 10.26 malam tadi.

Kenyataan Jabatan Meteorologi Malaysia menyebut gempa bumi berukuran 6.1 pada skala Richter itu adalah punca kepada beberapa gegaran di sekitar Lembah Klang.

Gempa bumi itu bagaimanapun tidak menyebabkan sebarang ancaman tsunami.

Ketua Pengarah Jabatan Meteorologi Malaysia, Dr Yap Kok Seng berkata, gegaran yang berlaku di kawasan Pantai Barat Sumatera itu tidak menjejaskan Malaysia kerana saiz gegaran yang kecil, mengikut kajian jabatan itu. -->>lanjut

ORANG ramai berkumpul di kawasan lapang selepas berlaku gegaran di Bandar Seri Permaisuri malam tadi.

Web minah urut

Dengan bayaran antara RM129 hingga RM299 mengikut pakej tertentu, sebilangan gadis tempatan yang digelar ‘minah urut siber’ boleh ditempah melalui laman web.

Siasatan mendapati pelanggan yang kebanyakannya rakyat asing menempah dulu gadis urut terbabit sebelum datang ke negara ini sama ada untuk urusan perniagaan atau melancong.

Gadis terbabit akan menemui pelanggan untuk memberikan khidmat urut di lokasi ditetapkan, biasanya di hotel hingga kediaman peribadi pelanggan seperti dipersetujui kedua-dua pihak.

Bagaimanapun, kegiatan tidak bermoral memperdagangkan wanita tempatan sebagai tukang urut itu amat menyedihkan berikutan sebilangan besar mereka turut dikesan menyediakan khidmat seks. (sumber - hmetro)