Click for Kuala Lumpur, Malaysia Forecast Hapuskan Kekejaman Hapuskan Kekejaman Hapuskan Kekejaman
Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Saturday, October 1, 2011

KEMALANGAN DI BATU DUA KUALA SELANGOR

KUALA SELANGOR (29/09/2011 Khamis) - Kemalangan melibatkan dua buah lori menyebabkan pemandu salah sebuah lori terbabit cedera di muka dan tersepit. Kemalangan dipercayai berlaku apabila sebuh lori muatan dua tan dari syarikat Ayam Dinding bersasarkan logo pada lori terbabit dari arah Kuala Selangor ke Tanjong karang yang merempuh belakang sebuah lori pasir dari arah yang sama, pemandu lori pasir terbabit dipercayai telah melarikan diri setelah berlaku kemalangan. Walaubagaimanapun punca sebenar kemalangan tidak diketahui.

Orang ramai yang menyaksikan kemalangan tersebut telah menghubungi pihak bomba dan ambulan serta memberikan bantuan kepada mangsa yang tersepit sementara menunggu bantuan bomba tiba. Anggota Bomba dan Penyelamat dari Balai Bomba Kuala Selangor yang dikejarkan tiba ke lokasi kejadian telah berjaya mengeluarkan mangsa yang tersepit itu mengambil masa kira-kira tiga puluh minit.

Kesesakan juga berlaku akibat kemalangan itu, walaubagaimanpun telah berjaya dikawal oleh polis trafik dari IPD Kuala Selangor yang sampai ke lokasi bagi mengawal lalulintas.

Dua buah Ambulan dari Hospital Tanjong Karang dikejarkan hampir satu jam untuk sampai ke lokasi kejadian setelah mangsa yang tersepit berjaya dikeluarkan telah membawa mangsa ke Hospital Tanjong Karang bagi mendapatkan rawatan lanjut.

p/s - Agak mengecawakan ambulan dari Hospital Tanjong Karang yang dikejarkan ke tempat kejadian mengambil masa hampir 1 jam untuk sampai ke lokasi kemalangan setelah mangsa yang tersepit berjaya dikeluarkan, sedangkan jarak Hospital Tanjong Karang untuk ke lokasi boleh sampai mengambil masa 10 minit ke 15 minit sahaja. Orang-ramai yang berada di lokasi kemalangan juga ramai yang merungut disebabkan kelewatan pihak ambulan yang tiba ke lokasi untuk memberi bantuan. Diharap agar kelewatan seperti ini dapat diatasi pada masa-masa akan datang, kerana ianya melibatkan nyawa pada mangsa yang tercedera.