Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Tuesday, April 14, 2015

PUTERI UMNO KESAL PEMILIK FACEBOOK SEBAR FITNAH

TANJONG KARANG – Puteri Umno Tanjong Karang kesal dengan perbuatan individu yang menabur fitnah dalam laman sosial Facebook dengan niat menjatuhkan imej pergerakan itu apabila mengaitkan satu program yang bukan di bawah kendalian mereka.

Ketuanya, Salbiah Saari berkata, program itu adalah anjuran badan bukan kerajaan (NGO) tertentu yang ingin meraikan sambutan Hari Wanita di Parlimen Tanjong Karang, bukanprogram anjuran Puteri.

“Kehadiran ketiga-tiga ketua sayap parti termasuk saya pada program itu bertujuan untuk menyokong Ahli Parlimen Tanjong Karang, Datuk Seri Noh Omar sebagai perasmi program.

“Sebab itu kami datang, bukannya atas tiket kami sebagai penganjur. Malah dalam program itu Datuk Seri ada sampaikan sumbangan RM10,000 untuk penganjur menjayakan program.

“Saya tak pasti apa motif tuduhan itu dibuat sedangkan kita tiada kaitan dengan penganjur. Kami hanya datang beri sokongan kepada wakil rakyat kawasan,” katanya.

Salbiah tidak menafikan kehadiran peserta untuk program Hari Wanita itu tidak ramai tetapi hairan apabila tuduhan mengaitkan Puteri sebagai penganjur itu disebarkan selepas lebih dua minggu program berlangsung.

“Kenapa perlu fitnah Puteri? Saya percaya ini salah satu tindakan seseorang yang cuba burukkan nama 22 cawangan Puteri Umno,” katanya.

Sebelum ini, heboh diperkatakan di laman sosial Facebook yang mengaitkan nama Ketua Puteri Selangor dengan penganjuran satu program yang dikatakan tidak mendapat sambutan di Tanjong Karang.

Sebaran itu menimbulkan pertanyaan pelbagai pihak khususnya sayap parti apabila penganjuran itu dikaitkan dengan kegagalan akibat tiada sambutan dan memalukan.
Sumber : http://selangorpost.com/?p=1430

No comments: