Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Wednesday, May 1, 2013

TERKINI.!!! DAKWAAN TIAN CHUA DAN NURUL IZZAH MUNGKIN PALSU, ZURIHAN YUSOP PERTIMBANG BUAT LAPORAN POLIS

Heboh atau cuba diheboh-hebohkan oleh juak pakatan rakyat didalangi oleh Tian Chua serta Nurul Izzah kedua-duanya merupakan naib presiden PKR dalam meraih simpati rakyat bagi mendapatkan undi mahu pun cubaan mewujudkan kacau-bilau jika pakatan gagal memenangi pilihanraya umum kali ini.

Laporan yang kami terima adalah gambar yang diambil dari facebook Jkkk Fan Club iaitu kononnya gambar tangan-tangan anggota keselamatan yang menunjukkan bagaimana jari jemari mereka yang ditanda oleh dakwat kekal bagi tujuan membuang undi kemudiannya dapat dihilangkan setelah dibasuh dengan sabun dan sanitizer.

Isu ini dihebohkan oleh Nurul Izzah, penyandang parlimen P.121 Lembah Pantai dalam twitternya (seperti laporan awal kami di sini) dan tindakan fizikal dilakukan oleh Tian Chua, penyandang parlimen P.115 Batu dengan membuat laporan polis di balai polis Sentul seperti gambar di bawah ini.

Jelas kelihatan dalam gambar pertama di atas, antara tangan yang menunjukkan jari yang kononnya berjaya dihilangkan dakwat kekal memakai sebuah jam tangan yang menunjukkan jam 7:55 pagi sedangkan pusat membuang undi hanya dibuka pada jam 8:00 pagi.

Ini adalah pembohongan secara terangan melibatkan dua tokoh besar parti PKR dan pembohongan ini adalah suatu yang sangat serius.

Zurihan Yusop, Penolong Setiausaha Pemuda Barisan Nasional Selangor merangkap calon bagi kerusi dewan undangan negeri N.51 Sijangkang (gambar di bawah) ketika dihubungi melalui telefon menyifatkan jika benar ianya adalah konspirasi terancang yang melibatkan Tian Chua dan Nurul Izzah, laporan polis perlu dilakukan dengan kadar segera supaya ia dapat disiasat.

Zurihan bila ditanya sama ada akan melakukan laporan polis tersebut berkata "saya akan mempertimbangkannya (membuat laporan polis ke atas penipuan berkaitan dakwat yang luntur) kerana saya juga ada perkara yang mahu di report berkenaan kempen pihak sana (calon Pas bagi kerusi N.51 Sijangkang) yang melibatkan diri saya".

Bila ditanya, apakah perkara yang mahu dilaporkan itu, beliau berkata tunggu sehingga dimaklumkan dalam waktu yang terdekat. [SUMBER]
Zurihan Yusop (duduk hadapan, dua dari kiri), calon BN bagi kerusi N.51 Sijangkang
'KAMI MENDENGAR... YAKINI BN.!!!'

No comments: