Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Friday, May 3, 2013

Pengundi Cina terus beri sokongan padu kepada Barisan Nasional

TANJONG KARANG - Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan BN Selangor, Datuk Seri Noh Omar percaya pengundi Cina akan memilih kerajaan BN sama ada di Selangor ataupun Malaysia berdasarkan fenomena yang berlaku di negeri yang diperintah pakatan pembangkang.

Menurutnya, pengalaman selama lima tahun selepas PRU 2008 banyak memberikan pengajaran buat semua pihak bagi mengenal pasti tiada berlakunya lagi kehidupan rakyat yang tidak dibela.

“Kita dapat lihat sambutan rakyat berbangsa Cina terutamanya di kawasan Pasir Penambang dan Tanjung Karang sememangnya di luar dugaan, setiap kali kita mengadakan kempen atau program sempena pilihan raya kali ini,” katanya ketika ditemui selepas majlis pecah tanah untuk pembinaan jeti di Bagan Sungai Yu Pasir Penambang, kelmarin.

Pada majlis itu, Noh amat kagum melihat sokongan nelayan Cina apabila lebih 70 bot nelayan yang dihiasi logo dan poster BN mengiringi beliau dari jeti baru Kuala Selangor hingga ke Kampung Pasir Penambang.

“Sudah jelas sekarang kita mendapat sokongan padu daripada pengundi Cina untuk menyokong BN dan mereka begitu bersemangat menunjukkan sokongan mereka untuk kerajaan BN berbanding semasa PRU lalu.

“Kita amat yakin bilangan pengundi Cina di Parlimen Tanjung Karang khasnya yang menyokong BN sudah bertambah kerana kerajaan banyak membantu mereka dengan pelbagai kemudahan,” katanya.
'KAMI MENDENGAR... YAKINI BN.!!!'

No comments: