Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Friday, May 3, 2013

MENJELANG PRU13 - Momentum Sokongan Rakyat Meningkat, Noh Yakin BN Dapat Tawan Selangor

TANJONG KARANG - Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, Datuk Seri Noh Omar yakin momentum sokongan rakyat kepada Barisan Nasional (BN) yang semakin meningkat dari hari ke hari, akan membolehkan parti itu merampas kembali pemerintahan Kerajaan Negeri Selangor pada pilihan raya umum ke-13 (PRU13), 5 Mei ini. Keyakinan itu, katanya disandarkan kepada sambutan yang amat baik daripada rakyat terhadap program dan aktiviti turun padang oleh BN.

Noh yang juga Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani berkata rakyat sudah jelak dengan pembangkang, yang hanya pandai menabur janji manis tetapi gagal menunaikannya, sepanjang hampir lima tahun memerintah Selangor.

"Saya tengok hari ini mood dan gelombang sokongan rakyat amat jelas. Kalau dahulu pihak Badan Bukan Kerajaan (NGO) memihak sebelah sana (pembangkang) tetapi sekarang semua sudah buat pusingan U dan beri sokongan kepada kita.

"Anak muda juga datang menawarkan diri secara sukarela untuk bantu BN dan memberitahu bahawa mereka telah melakukan kesilapan menyokong pembangkang pada 2008 yang jelas cakap tidak serupa bikin," katanya kepada wakil media selepas melancarkan program Guru Muda 1Malaysia peringkat daerah Kuala Selangor, semalam.

Noh yang akan mempertahankan kerusi Parlimen Tanjong Karang turut berkeyakinan bahawa BN akan memenangi lebih banyak kerusi Parlimen dan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) pada PRU13, berbanding pada PRU12 pada 2008.

Pada PRU12, BN memenangi lima daripada 22 kerusi Parlimen dan 20 daripada 56 kerusi DUN.
'KAMI MENDENGAR... YAKINI BN.!!!'

No comments: