Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Wednesday, January 23, 2013

Pembangkang Sengaja Kelirukan Rakyat Mengenai Bantuan Kerajaan - Noh Omar

TANJONG KARANG - Pembangkang yang tidak senang dengan pelbagai bantuan disalur kerajaan Barisan Nasional (BN) kepada rakyat, akan sentiasa mencari helah untuk mengelirukan rakyat mengenai bantuan itu, kata Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Datuk Seri Noh Omar.

Sehubungan itu kata beliau mereka yang menguruskan bantuan berkenaan mesti melaksanakannya sebaik mungkin bagi memastikan matlamat kerajaan untuk mengurangkan beban rakyat tercapai.

"Mereka akan buat macam-macam tuduhan seperti 'tangan kanan memberi, tangan kiri ambil semula', contohnya tuduhan kononnya kerajaan beri BR1M (Bantuan Rakyat 1Malaysia) dan pada masa sama laksana AES (Sistem Penguatkuasaan Automatik).

"Tuduhan yang dibuat sangat tidak masuk akal," kata Noh yang juga Timbalan Pengerusi BN Selangor kepada wakil media selepas menyampaikan bantuan persekolahan RM100 kepada lebih 400 murid Sekolah Kebangsaan Sungai Terap di sini, pada hari Jumaat yang lalu 18 Januari..

Turut sama dalam menyampaikan bantuan persekolahan tersebut, ADUN Permatang, Tuan Haji Sulaiman Bin Abdul Razak.

Menurut Noh, tuduhan lain termasuk berlaku kenaikan yuran persatuan ibu bapa dan guru (PIBG) selepas kerajaan memberi bantuan RM100 kepada murid.
>>> GALERI GAMBAR <<<

No comments: