Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Monday, January 7, 2013

JANJI DITEPATI - Mesra Pemimpin Bersama Rakyat

TANJONG KARANG - Sentiasa mendekati dan prihatin terhadap rakyatnya... Datuk Seri Noh Omar, Menteri Pertanian Dan Industri Asas Tani, beramah mesra dan ziarah ke beberapa buah rumah warga emas dan pesakit terlantar bagi bertanya khabar dan menyampaikan sumbangan di sekitar Kampung Seri Tiram Jaya, Tanjong Karang di sini, petang Jumaat lepas.

Turut bersama, Adun Permatang, Tn. Haji Sulaiman Abdul Razak, Skuad Sayang, beberapa kepimpinan pemuda dan Umno Bahagian Tanjong Karang serta diiringi JKKKP kampung.

Datuk Seri Noh, yang juga Ahli Parlimen Tanjong Karang turut berkesempatan melawat beberapa pengusaha IKS produk makanan sejuk beku dan kuih tradisional yang terdapat di kampung itu dan melihat sendiri produk yang dihasilkan.

Beliau juga telah membuat tinjauan sendiri ke kilang haram yang memberi masalah kepada pemduduk di sekitar kampung itu akibat daripada pencemaran asap proses pembakaran tayar terpakai. Walaupun sebelum ini beberapa aduan kepada Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) telah dibuat oleh penduduk di situ, namun kilang tersebut masih menjalankan operasinya dan seolah-olah tiada sebarang tindakan yang diambil oleh PBT.

Walaubagaimanapun ketika tinjauan oleh Datuk Seri Noh, kilang tersebut tidak menjalankan operasinya pada hari itu.

Sebaik sahaja selesai menunaikan solat Asar berjemaah bersama penduduk di situ, beliau telah meneruskan sessi lawatannya ke Kampung Lubuk Jaya bagi beramah mesra dan ziarah serta menyampaikan sumbangan ke beberapa buah rumah penduduk di kampung itu,

No comments: