Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Friday, August 10, 2012

TERBONGKAR.!!! NAK JADI EXCO DAP, NOH OMAR KENA FITNAH

ADUN SEKINCHAN OTAK UDANG DIKATAKAN MENGFITNAH NOH OMAR GARA-GARA MAHU "MEMANCING" JAWATAN EXCO DAP.. DESPERADO BETUL MANGKUK HAYUN SEKOR NI.. MEMANG DASAR KEPALA HOTAK KOMUNIS..
Memancing Jawatan Exco. Itu yang sedang diusahakan ADUN DAP Sekinchan, Ng Suee Lim yang kini sedang 'berusaha keras' mencipta isu menyerang Pemimpin BN Selangor.

Apa yang diharapkan 'kecemerlangan' dia dalam menanam persepsi baru terhadap rakyat Negeri tersebut mampu diberi ganjaran Exco di masa akan datang.

Akan tetapi, tuduhan dan serangan secara terus terhadap Noh Omar benar2 tidak mengikut 'kronologi' sepatutnya.

Menggunakan tiket 'Projek Udang', nampak gayanya serangan beliau membuktikan perang psywar yang digunakan bakal membunuh dirinya sendiri.

Mungkin akal tidak diguna. Otak dia agak kecil laksana Udang.

Mungkin dengan cara ini Ng bakal dilihat berpotensi merampas jawatan Exco yang dipegang Ronnie Liu setelah ada usaha dari pihak DAP Negeri pimpinan Teresa Kok mahu mencantas Ronnie dari Negeri tersebut.

Noh Omar menjawab tuduhan tersebut mengulangi bahawa beliau tidak terlibat mengusahakan projek udang di Tanjung Karang seperti didakwa DAP.

Menurutnya, jawapan yang diberikan pengarah Syarikat Pristine Agrofood dalam reaksi segera kepada dakwaan terbaru DAP membuktikan beliau hanya menyewakan tanah miliknya dan bukan mengusahakan projek udang itu.

"Jawapan saya sama seperti yang dijelaskan (Pristine Agrofood) dalam Malaysiakini pagi tadi. Semuanya jelas saya cuma menyewakan tanah sahaja kepada syarikat itu dan tidak terlibat mengusahakan projek udang tersebut," kata beliau kepada media pada satu Majlis malam semalam.

"Saya nasihatkan beliau supaya tengok-tengok dahulu projek kondominium di Sekinchan," kata2 'hint' Noh Omar buat Ng meronta2 minta tolong Anwar.

Rumah Rakyat - Bezakan Yang Mana Berkebajikan

Sifat Berkebajikan Pakatan Rakyat Boneka DAP di Selangor...
Rakyat miskin kena tunggu PKNS buat untung dulu...baru diorang boleh bagi..walhal hari tu Khalid punyalah bangga kerajaan Negeri ada simpanan tunai sampai Rm1.9 billion.. apasal tak disubsidikan untuk rumah rakyat??

Kalau mereka bangga dengan perumahan di Bukit Botak...itu bukan inisiatif Pakatan, itu projek lama!

Kenapa projek-projek di bawah ini yang naik? Yang mana untuk rakyat miskin dan sederhana Selangor?
Bezakan dengan Barisan Nasional...
Ada PM kata nak dapat untung dari rakyat? Ada PM kata kena ikut harga pasaran? Ada PM kata Syarikat Perumahan Negara Berhad kena bersaing untuk dapatkan pembeli macam PKNS sekarang?

Kalau nak tengok balik..jom kita tengok apa misi PKNS sebenar..
Tapi itu cerita lama..sekarang hasil "kepandaian" Penasihat Ekonomi Negeri Selangor, iaitu Anwar Ibrahim PKNS sudah tukar..baca kat bawah...
Cuba tengok vision and mission....Mana menghilang AGENDA BUMIPUTERA?? Kenapa ubah? Dan PKNS juga kini digunakan untuk beli hutang Talam...NEGERI BERKEBAJIKAN???

Sumber  : Ikrar Pemuda