Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Monday, September 10, 2012

2 VIDEO PANAS.!!! BODYGUARD ANWAR ACU PISTOL PADA ORANG RAMAI

Anwar Ibrahim dalam siri Jelajah Ceramah Merdekanya terpaksa melalui kumpulan pemuda dan belia yang menunggu mereka di Jasin, Melaka kelmarin (sabtu). Apabila bas melalui kumpulan ini tiba-tiba turun seorang lelaki Melayu dari sebuah kereta Toyota Camry bernombor plat WUR 3662 dengan sepucuk pistol. Sepucuk pistol ini diacukan kepada kumpulan pemuda dan belia yang menunggu bas dinaiki Anwar Ibrahim.

Lelaki itu menggertak kumpulan pemuda-pemuda ini supaya jangan menghalang bas yang Anwar Ibrahim naik. Anda semua fikirkanlah,siapa yang dia nak bunuh dan demi siapa? Anwar Ibrahim sudah mula menggunakan senjata api untuk mempertahankan diri. Esok lusa apakah peluru dari pistol berkenaan akan dilepaskan. PDRM disarankan agar menyiasat kejadian berkenaan.


Video kejadian di mana pihak Polis menahan dan merampas pistol yang dimiliki oleh pengawal peribadi Anwar Ibrahim kini didedahkan kepada umum. Kejadian berlaku kelmarin di Kampung Rim, Jasin, Melaka. Video dirakam oleh sahabat Facebook, Marko Nar, dapat disaksikan seperti di dalam video di atas.

Dalam kejadian sebelumnya, pegawal peribadi Anwar Ibrahim kelihatan mengacukan pistol ke arah orang ramai turut dirakamkan oleh sahabat blogger dari Jasin, Jiwa Paradox, seperti di bawah. Pihak pembangkang khususnya Pakatan Haram, masih lagi berada di dalam keadaan "state in denial" dengan menafikan bahawa UMNO sengaja mensensasikan kejadian tersebut. Hakikatnya, pembaca boleh nilaikan sendiri kedua-dua video yang disertakan.

No comments: