Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Monday, April 9, 2012

Karnival Mesra Belia 1Malaysia Parlimen Tanjung Karang 2012

Tanjung Karang, (31/03/2012) - Karnival Mesra Belia 1Malaysia anjuran Parlimen Tanjung Karang iaitu dibawah selian Dato Seri Hj.Noh Bin.Hj.Omar dengan kerjasama Kementerian Belia dan Sukan, JBSN Selangor dan PBSD Kuala Selangor telah diadakan dua hari bermula 30 Mac telah menerima sambutan yang menggalakkan dari penduduk Kuala Selangor.

Pelbagai pengisian aktiviti diadakan bermula jam 7 pagi hingga 12 malam bertempat di Pusat Latihan Kejenteraan Pertanian Tanjung Karang. Diantara aktiviti yang dijalankan seperti pameran dari agensi kerajaan dan swasta, paintball, paramotor, berbasikal keliling kampung, indoor games, pertandingan cybergames, senamrobik,acara sukan, perbarisan, ceramah agama dan banyak lagi.

Karnival seperti ini sememangnya amat bermanfaat terutama kepada penduduk setempat dalam mendapatkan maklumat dan menimba pengetahuan baru.

Dalam pada itu, Menteri Belia dan Sukan juga sempat meluangkan masa bersama penduduk setempat dan belia-belia dalam perlawanan bola sepak persahabatan. Diakhir karnival ini penduduk setempat di sajikan dengan konsert yang melibatkan artis-artis terkenal seperti Kumpulan Kristal,Mawi,Mila,Faizal, Zizi, Kumpulan Bunkface dan lain-lain.

No comments: