Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Thursday, April 12, 2012

Jangan percaya dan diperdaya tiga janji palsu pembangkang

Rakyat dinasihatkan tidak mudah terpengaruh dengan tiga janji palsu yang ditaburkan pembangkang dalam usaha mengejar angan-angan memerintah negara.

Bekas pengasas Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ng Lum Yong berkata, tiga janji berkenaan iaitu menghapuskan kutipan tol, gaji minimum RM4,000 sebulan dan memansuhkan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) pasti tidak ditunaikan sekiranya pembangkang berkuasa.

Menurutnya, pembangkang seharusnya mendapatkan pandangan pakar-pakar ekonomi yang berwibawa sebelum melontarkan ketiga-tiga janji kosong itu kepada rakyat.

"Malah pembangkang sepatutnya menunaikan segala janji di Selangor, Kedah, Pulau Pinang dan Kelantan terlebih dahulu.

"Saya percaya sebahagian besar rakyat semakin bosan dengan sikap pembangkang yang suka berdolak-dalik apabila gagal memenuhi janji di empat negeri tersebut," katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini hari ini.-Utusan Malaysia

Usahlah mudah terpengaruh dengan janji-janji palsu pembangkang. Pembangkang sudah tidak mempunyai modal untuk menjadikan isu untuk PRU-13 yang semakin dekat. Lantaran itu, pelbagai strategi janji palsu yang ditabur bagi memancing undi sedangkan rakyat boleh menilai sendiri adalah sesuatu yang tidak masuk akal ketiga-tiga janji tersebut. Lihatlah sekarang, banyak janji yang ditabur dulu yang tidak dilaksanakan. Bagi rakyat bijak anda boleh menilai sendiri.

No comments: