Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Sunday, March 8, 2009

Puteri perlu kuat, dekat dengan rakyat - Malaysiakini

IDA RAHAYU (tiga dari kiri) bersama Ketua Puteri Umno, Datuk Noraini Ahmad (tiga dari kanan) dan beberapa calon lain yang turut tanding jawatan Ketua Puteri Umno selepas menerima Anugerah Usahawan Puteri Umno pada November 2006. Ida Rahayu, yang merupakan Presiden Network Guidance Sdn. Bhd., syarikat yang dimiliknya, meletakkan pengalaman dan kepimpinan mengurus organisasinya sebagai asas memperoleh mandat mengetuai Puteri Umno.
IDA RAHAYU MD. NOOR merupakan antara calon turun gelanggang saingan Ketua Puteri Umno kali ini. Bagaimanapun belum tiada jawatan besar buat masa sekarang. Pun begitu, bersandarkan kekuatan diri, semangat dan pengalaman sebagai usahawan muda yang berjaya sepanjang satu dekad lalu, Ida Rahayu yakin akan memperoleh mandat untuk mengetuai sayap muda Umno itu.

Manifestonya mudah: mahu menggerakkan sejuta ahli Puteri menjelang tahun 2013. Ini pelannya. Ini teras persaingannya.
"Calon lain kebanyakan mereka sudah berada di atas dan mempunyai platform masing-masing. Tapi saya perlu yakinkan kemampuan saya untuk menjadi pemimpin," kata beliau dalam temu bual di ibu negara baru-baru ini.
Lima calon lain yang merebut jawatan Ketua Puteri Umno pada pemilihan kali ini. Mereka terdiri daripada Ketua Penerangannya, Datuk Shahaniza Shamsuddin; Naib Ketuanya, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin; Exco Puteri, Datin Ismalina Ismail; Setiausaha Puteri, Bibi Sharliza Mohd Khalid dan bekas Ketua Puteri Cawangan OUG di Seputeh, Saarah Ali Bashah.

No comments: