Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Monday, October 6, 2008

Siapa lagi nak tanding jawatan Ketua Puteri Umno.? - Malaysiakini

Setiausaha Pergerakan Puteri Umno, Bibi Sharliza Mohd Khalid, hari ini menawarkan diri untuk bertanding merebut jawatan Ketua Puteri Umno pada pemilihan parti, Disember ini.

Bibi Sharliza, 38, berkata dengan pengumuman ini beliau berharap untuk mendapat kepercayaan bagi menerajui kepemimpinan pergerakan itu.
“Saya memohon agar saya diberi peluang untuk menerajui kepimpinan Puteri Umno Malaysia selaras dengan wawasan saya iaitu seorang Ketua Puteri mestilah tegas, komited dan menyatukan semua kepimpinan sama ada di peringkat pusat, negeri dan juga bahagian,” katanya pada sidang akhbar di Seremban, hari ini.
Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Paroi itu berkata, sebagai seorang yang terbabit dalam penubuhan Puteri Umno, beliau berpeluang berkhidmat dalam pucuk pimpinan pergerakan itu.
“Sepanjang tempoh tujuh tahun dalam Puteri Umno saya dapat menjalinkan hubungan yang baik terutamanya dengan kepimpinan Umno dan Puteri Umno di peringkat pusat, negeri dan juga bahagian," katanya.
Sebelum ini tiga orang menawarkan diri bertanding merebut jawatan Ketua Puteri Umno iaitu Naib Ketua Puteri, Rosnah Abdul Rashid, Ketua Penerangan Puteri, Datuk Shahaniza Shamsuddin dan Exco Puteri, Datin Ismalina Ismail.

No comments: