Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Monday, October 6, 2008

Khairy bertanding atas kekuatan sendiri - Malaysiakini

Keyakinan dan keinginan berbakti kepada pemuda UMNO Malaysia jelas apabila beliau telah menyatakan keinginan beliau terus keputusan beliau yang telah menawarkan diri untuk bertanding dalam perebutan kerusi Ketua Pemuda UMNO yang akan dikosongkan oleh Datuk Seri Hishamuddin pada bulan March ini.

Berikutan desas - desus yang kuat dimainkan sekarang , bahawa Presiden UMNO tidak akan mempertahankan kerusi presiden UMNO , Khairy dengan tegasnya menyatakan bahawa beliau akan meneruskan niat beliau walauapa sekali keputusan yang diambil oleh presiden UMNO Oktober ini.

Beliau telah menjelaskan pendirian beliau ketika sidang akhbar di rumah terbuka Parlimen Rembau semalam. Ini membuktikan bahawa Khairy bulan bertanding merebut kerusi Ketua Pemuda hanya bergantung atas kekuatan Presiden Parti. Beliau bertanding atas kekuatan sendiri hasil kerja sebagai Naib Ketua Pemuda UMNO yang disandang oleh beliau.

Selaku wakil parlimen Rembau, Ketua Pemuda UMNO dan juga Naib Ketua Pemuda UMNO , Khairy kini berada di landasan yang baik untuk merebut jawatan Ketua Pemuda UMNO bagi meneruskan kesenimbungan yang akan ditinggalkan oleh Hishamuddin dan bagi beliau meneruskan usaha yang telah diusahakan sebagai naib ketua pemuda UMNO Malaysia.

Kerusi ketua pemuda UMNO dijangka alan ditandingi oleh Datuk Mukhriz , Datuk Seri Khir Toyo , Zahidi dan Datuk Shaziman.

No comments: