Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Thursday, September 25, 2008

Tun Mahathir : Ketua Pemuda UMNO lebih satu calon - Malaysiakini

Dalam banyak -banyak perebutan jawatan dalam pemilihan UMNO , nampaknya perebutan jawatan Ketua Pemuda UMNO yang paling panas di mana 5 calon telah menawarkan diri , Mereka adalah Khairy Jamaluddin (Naib Ketua Pemuda UMNO) Mukhriz Tun Mahahthir (Exco Pemuda UMNO) Khir Toyo (Ketua Pembangkang Selangor) , Datuk Zahidi Zainul Abidin,Ketua UMNO Bahagian Padang Besar dan Datuk Saziman .

Kesemua calon-calon kini sedang sibuk berkempen untuk meraih undi dan banyak program - program Ramdahan juga telah diatur untuk menemui akar umbi pemuda, dalam pada itu Ketua UMNO Bahagian padang Besar telah memilih Razali yang bertanding kerusi naib Ketua sebagai gandingan beliau. Dalam tinjaun yang dibuat ada juga yang berkata sebenarnya yang bertanding Ketua Pemuda ini telah berkempen secara solo dan telah menerangkan visi masing-masing jika terpilih sebagai ketua Pemuda UMNO. Yang beruntung ialah Mukhriz Tun Mahathir kerana beliau bukan bertanding sendirian , beliau dibayangi oleh Tun Mahathir Mohammad membantu beliau untuk berkempen bagi memastikan cita-cita anak nya akan tercapai untuk menduduki kerusi ketua poemuda UMNO.

Tun memainkan peranan memerangi calon yang beliau anggap yang akan memberikan tentangan hebat kepada anak beliau,Beliau juga adalah kempen manager dan master mind kepada Mukhriz. Ada juga yang berkata Tun juga bertanding sebagai Ketua Pemuda UMNO. jika Mukhriz kalah bererti Tun juga kalah. Sekiranya Mukhriz berjaya memenangi kerusi ketua pemuda UMNO bererti Tun juga akan menajdi Ketua Pemuda UMNO, Kemenangan ini amat penting bagi Mukhriz kerana kekalahan beliau akan memberikan tamparan hebat kepada Tun . Tewasnya Mukhriz sama seperti tewasnya Tun.Amat menarik sekali sekiranya Mukhriz menang kerusi Ketua Pemuda UMNO kerana Pemuda UMNO akan mempunyai Ketua yang masih duduk di bawah ketiak bapanya dan setiap keputusan dan perancangan Pemuda UMNO akan di buat oleh bapanya.Seandainya Qada dan Qadar menentukan Tun tidak berdaya lagi membantu Mukhriz maka Pemuda akan menyaksiakn bagaimana Ketua mereka menangis kerana tidak boleh berdiri atas kaki sendiri tanpa ayahnya.

1 comment:

Anonymous said...

apa ko cerita beb,blog ko bkn bebas,tp pro dolah badawi jerk..he..he,ko da jumpa semua kar umbi ke,pndai2 je ckp..