Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Saturday, September 13, 2008

Stop it.

tepakbersulam | Hari ini Pak Lah menyuarakan kebosanan rakyat dan juga kebosanan kerajaan ke atas aliran politik tanah air yang tiada hentinya sehingga mengganggu perjalanan pentadbiran kerajaan. Luahan Pak Lah ini adalah amaran bahawa kerajaan akan mula bertegas dan mengambil tindakan yang lebih tegas kepada perkara-perkara yang boleh mengugat kesetabilan negara.

Seharusnya suara dan keputusan rakyat telah diterjemahkan dalam pilihanraya yang adil dan tidak lagi perlu dinafikan kerana itu adalah keputusan yang sah dan muktamad. Mandat yang diberikan oleh rakyat adalah amanah yang perlu dihormati dan perlu diterjemahkan dengan melaksanakan segala tanggungjawab yang dituntut.

Namun apa yang berlaku sekarang adalah kemelut ketidakpuasan hati pembangkang yang seolah-olah tidak boleh menerima hakikat keputusan pilihanraya dan mahu merampas kerajaan pilihan rakyat secara sah. Pembangkang yang terus memainkan gelombang politik yang bertali arus ini juga akan memeberikan impak yang tidak baik kepada ekonomi negara dan akhirnya rakyat akan menanggung segala kerosakan yang dilakukan oleh mereka. Sememngnya rakyat telah mula bosan dengan politik tanah air. Rakyat sudah mula mual dan terjeluak dan cuma masih belum mahu muntah sahaja.

Kini segalanya terpulang kepada Pak Lah untuk melaksanakan ketegasan kerana sekumpulan rakyat sudah mula biadab dan tidak menghormati sensitiviti rakyat lain dan juga undang-undang negara. Ketika tulisan ini ditulis penulis mendapat sms yang mengatakan bahawa Teresa Kok juga telah ditahan bawah akta Keselamatan Negara. Pak Lah patut melakukan lama dahulu.. Mereka perlu di dispilinkan kembali. Kuasa di tangan Kerajaan.

Kebosanan rakyat sudah sampai ketahap maksimum dan jika Pak Lah berlembut lagi takut rakyat akan menjadi mual pula. Pak Lah tidak boleh berlembut lagi. Pak Lah perlu tegas mulai sekarang. Syabas kepada Pak Lah yang sudah mula menujukkan taringnya sekarang. Kita lihat siapa yang mahu jadi hero. Anwar juga patut ditahan di Sungai Buluh. Jika ini berlaku. Pak Lah akan menguasai kembali kepercayaan rakyat.

No comments: