Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Saturday, September 20, 2008

Pelantikan Najib Dapat Teguh Ekonomi Negara kata Samy Vellu - Malaysiakini

Pertukaran portfolio pertahanan dan kewangan antara Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan timbalannya Datuk Seri Najib Tun Razak dilihat dapat memperkukuh sistem keselamatan dan aktiviti ekonomi negara.

Presiden MIC Datuk Seri S Samy Vellu berkata pelantikan Najib adalah bertepatan memandangkan beliau adalah tokoh yang mempunyai kewibawaan dari sudut pandangan pelabur dan peniaga khususnya dari luar negara.

Samy Vellu berkata beliau yakin kesemua projek di bawah Rancangan Malaysia Kesembilan (RMK-9) akan dapat disiapkan mengikut jadual di bawah kepimpinan Najib di Kementerian Kewangan.
"Saya memuji tindakan Abdullah untuk melantik Najib sebagai Menteri Kewangan dan beliau mengambil alih jawatan Menteri Pertahanan.

"Sebagai Menteri Pertahanan, saya yakin beliau (Abdullah) akan terus memastikan keselamatan dan ketenteraman negara terus dipelihara," kata Samy Vellu, kelmarin.
Abdullah dan Najib hari ini bertukar portfolio pertahanan dan kewangan sebagai sebahagian daripada proses penyerahan kuasa daripada Perdana Menteri kepada timbalannya itu pada Jun 2010.

No comments: