Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Saturday, September 27, 2008

Ku Li terpaksa mengumpul tenaga untuk sampai ke garisan penamat - Malaysiakini

Ku Li kenapa angin satu badan dan mengecam peralihan kuasa adalah seperti permainan kanak-kanak oleh dua orang pemimpin yang telah dewasa. Mungkin Ku Li amat kecewa apabila Persidangan Agung UMNO di tunda pada bulan march 2009.

Beliau akan tetap bertanding tidak kira bila Persidangan UNO itu akan di adakan.

Mungkin kah Ku Li sudah merasa letih apabila Persidangan Agung ini ditangguh enam bulan lagi dari sekarang, Perubahan senario politik juga kini memeningkan mereka yang akan bertanding teramsuk Ku Li kerana mereka terpaksa berkempen selama enam bulan lagi dan dalam jangkan masa yang panjang ini berbagai-bagai perkara boleh berlaku.

Ketua Umno Bahagian Gua Musang itu yang sebelum ini pernah menawarkan diri mencabar Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi bertanding jawatan Presiden berkata, beliau masih kekal dengan pendirian mahu menawarkan kepimpinan alternatif kepada Umno dan negara.
”Kini kita sedia maklum bahawa Malaysia mempunyai prasarana bertaraf dunia dan politik negara dunia ketiga dengan pemimpin-pemimpin menjadikan negara sebagai sebuah republik pisang,” kata beliau pada sidang media mengulas keputusan mesyuarat khas MT semalam.

Tengku Razaleigh yang pernah bertanding jawatan Presiden pada 1987 tetapi tewas di tangan Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata:


“Saya fikir saya bercakap untuk negara apabila saya mengatakan bahawa saya rasa malu ekoran permainan kanak-kanak tidak habis-habis oleh dua pemimpin dewasa ketika berhadapan dengan tanggungjawab penting buat negara, tidak sedar soal perundangan, tidak sedar kerosakan yang mereka sebabkan kepada negara.”

Ku Li sebelum ini pernah berkata bahawa beliau akan menghadapi siapa sahaja yang akan bertanding merebut kerusi Presiden Parti.

Mungkin kah Ku Li kini telah hilang kayakinan untuk menang sekiranya perhimpunan Agung UMNO di adakan enam bulan lagi.

Dalam apa juga keadaan Ku Li terpaksa akur dengan keputusan MT yang telah mempersetujui akan penangguhan ini.

Ku Li kerana mengumpul dan mencari tenaga bagi sampai ke garisan penanamat.

Mungkin kah persaingan ini hanya untuk orang yang lebih muda yang punya tenaga yang cukup dan yang sudah mengah akan tertcicir di belakang.

Selamat Bertanding Ku Li.

No comments: