Live Blog Berita & Informasi Terkini
 

Friday, September 26, 2008

Khairy Juga Disabotaj Supaya Ahli Umno Tidak Bertemunya - Malaysiakini

Naib Ketua Pergerakan Pemuda Umno Khairy Jamaluddin turut tidak terlepas daripada dirinya disabotaj oleh pihak tertentu yang menyekat anggota parti bertemu dengannya.

Anggota Parlimen Rembau itu, yang menawarkan diri bertanding Ketua Pemuda UMNO, berkata beliau mempunyai bukti di setengah tempat pada majlis yang dihadirinya wujudnya pihak meminta anggota Umno tidak pergi ke majlis berkenaan.
"Saya ada bukti ada yang cuba menyekat anggota Umno daripada mengenali pemimpin mereka. Bagi saya semua anggota parti berhak untuk mengenali pemimpin mereka dan mendekati saya jadi tidak perlu adanya sekatan begini," katanya kepada pemberita selepas majlis berbuka puasa dan pemberian wang zakat kepada anak yatim dan warga emas di Sekolah Menengah Kebangsaan Ketereh di Kota Baharu, semalam.
Beliau mengulas kenyataan Anggota Parlimen Jerlun Datuk Mukhriz Mahathir yang menawarkan diri bertanding Ketua Pemuda UMNO meminta tindakan menyekat anggota parti bertemu dengan pemimpin atau calon-calon dihentikan dengan segera.

Jawatan Ketua Pemuda setakat ini akan menyaksikan pertandingan lima penjuru antara Mukhriz, Khairy, Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Perlis Datuk Zahidi Zainul Abidin, Anggota Majlis Tertinggi yang juga bekas Menteri Besar Selangor Datuk Seri Dr Mohamad Khir Toyo; dan Menteri Tenaga, Air dan Komunikasi Datuk Shaziman Abu Mansor.

No comments: